top
logo
Bulgarian


Home
Народно събрание PDF Print
Written by Юлиян Иванов   
Wednesday, 10 September 2008 00:00
We are sorry, but there is no available English translation for the article at this time. Below you will find the original article contents.

Народно събрание

Нова система за гласуване в Народно събрание на Република България

Десетата сесия на 40-то Народното събрание ще започне с изцяло нова система за гласуване. Тя заменя досегашната и е реализирана със стандартни съвременни технологии и високонадеждни компоненти. Досегашната система за гласуване в Народното събрание работи повече от 17 години и по общо мнение на специалисти вече не отговаря на съвременните потребности на НС. Специално за проекта във фирма Рикуест ООД бе разработен пулт за гласуване от изцяло нов тип. Пултът представлява пълноценно TCP/IP мрежово устройство и се захранва по мрежовия кабел в съответствие със стандарта PоE IEEE802.3af. Това означава просто, че в пулта влиза един единствен кабел! Свързвате кабела - пулта работи, издърпвате кабела - спира.

Народно събрание пулт

Безконтактни карти

С използването на новите пултове досегашните карти на всеки народен представител (една за легитимиране и за една за гласуване) ще бъдат заменени от една, която ще служи и за двете неща. Картата ще бъде безконтактна и няма да е нужно да се поставя вътре в устройството - просто трябва да се постави върху него. Безконтактната технология гарантира практически вечен живот на използваните карти. Няма изтъркване, дори и да се замърси по някакъв начин това не влияе на процеса на четене.

Сензорна клавиатура

Сензорни бутони

Друга новост в пултовете за гласуване са сензорните бутони. Обикновените бутони имат механична конструкция и подлежат на износване и счупване след прекомерна или неправилна употреба. При сензорните бутони обаче, няма механични части. Натискането с върха на пръстите се улавя поради свойството на човешката кожа да променя електрическото поле. Така броя натискания не е ограничен от свойствата на материалите и като резултат бутона е безотказен във времето.

Oh My Gosh! Those were the exact words that came out of my mouth when I saw these amazing louboutin schuhe just now on Net-A-Porter! I knew the Christian Louboutin were coming out in Camel suede but I honestly had no idea just how gorgeous it would be! They are the perfect shade of neutral and the Bibi is the perfect Louboutin Schuhe because of its thicker heel! I want these so badly right now! My words can't express how much I am in love with these! Do you love them too?

Пулт общ вид

Сини течнокристални екрани

Пултове за гласуване имат двуредови течнокристални екрани, на които ще се показват името на депутата и режимът на работа в пленарната зала в момента (регистрация, гласуване и др.). Гласуването се отразява със звуков и светлинен сигнал. В рамките на едно гласуване или регистрация от един пулт може да се гласува само с една карта. В горния ляв ъгъл е разположен светлинен индикатор за да може да се следи отдалеч режима на гласуване.

Производство и изпитания

При специфичните изисквания на проекта за надежност и безотказност, пултове са преминават през 24 часови автоматизирани тестове.

Пултове тест Пултове тест2 Пулт кутия Печатна платка

 

 

Last Updated ( Friday, 21 July 2017 11:26 )
 

bottom

Powered by Joоmla!. Valid XHTML and CSS.